zondag 18 december 2011

Almerimar


In Almerimar hebben we alle noodzakelijke dingen bij de hand. De supermarkt is op nog geen 200 meter lopen, de wasserette is aan de overkant van de straat en er zijn rondom de haven allerlei winkeltjes waaronder twee watersportwinkels.We liggen hier goed beschut met rondom appartementen, koffiebarretjes en restaurantjes. Er is bedrijvigheid bij de haven en dat is wel leuk, we waren eerst bang dat het een dooie boel zou zijn maar dat is gelukkig niet zo.
Het weer is hier aangenaam, zo´n 18 graden en de meeste dagen zijn zonnig. De dagen zijn aanzienlijk langer dan in Nederland, om half acht komt de zon op en om half zeven gaat de zon weer onder, de zonsondergangen zijn hier erg mooi met een rode gloed.



Er zijn hier wel meer ´yachties´ en elke ochtend om 10.00 uur is er een radio ´netje´ op de VHF. Er wordt dan allerlei info uitgewisseld, bijvoorbeeld  iemand heeft een auto en biedt een lift aan. Of je hebt een technisch probleem waar je hulp bij wil dan kan daar weer iemand op reageren. Ze geven het weerbericht voor de komende week en er is ook een item ¨Treasures of the bilge´. Er worden hierbij overbodige spullen te koop aangeboden.
Er zijn ook allerlei activiteiten, zo is er ´Ladys coffee morning´, ´yachts together borrel´, tai chi, jeu de boules, quiznight etc. Als je wilt kun je elke dag wel ergens heen.
Elke zondag wordt er gewandeld met de yachties en flatties, dat spreekt ons wel aan. Er zijn dus ook ´flatties´, dat zijn mensen die hier in een appartement wonen en een auto hebben. Erg handig om te gaan wandelen. We rijden dan meestal de bergen in en onder leiding van een ervaren wandelaar, een Brit, is er een mooie wandelroute uitgestippeld. Ieder neemt zijn eigen lunch mee en na afloop wordt er nog wat gedronken met een tapa´tje. Een donatie voor degene met wie je meerijdt is voldoende.


We vervelen ons niet want naast allerlei sociale activiteiten moet er ook nog onderhoud gedaan worden aan het schip.
De kerstdagen komen er aan. Dit keer geen boom van 2 meter maar een kerstboom(pje) van 20 cm hoog, maar dat mag de pret niet drukken. We wensen iedereen hele fijne kerstdagen.

                                                                   
Feliz Navidad