zondag 8 januari 2012

Almerimar en Almeria

In Almerimar  glijden de dagen voorbij en klussen we wat aan de boot. Het klussen gaat in een laag tempo want regelmatig komt er iemand koffie drinken of zitten wij weer bij iemand anders aan boord voor een bakkie.  

 
We trekken er ook weer een dagje op uit en gaan met de bus naar Almeria. De stad is geen toeristische topper maar zeker wel een bezoek waard. We bezoeken de Alcazaba, dit duizend jaar oude bolwerk is de grootste militaire burcht die de Moren ooit in Spanje gebouwd hebben.    

We bezoeken ook de kathedraal,  van buiten af gezien ziet de kathedraal er uit als een burcht omdat de kathedraal als verdedigingswerk bedoeld was. Het interieur is echter heel mooi uitgevoerd in barok en een gotisch hoofdaltaar.In de winkelstraten is het gezellig druk, begin januari is de uitverkoop begonnen.   
6 januari, het is Driekoningen. In Spanje is dit wederom een een vrije dag. Bij de haveningang ziet het zwart van de mensen. Er wordt vuurwerk afgestoken, d.w.z. een paar flinke knallen en daarna worden de drie koningen met paard en wagen de haven van Almerimar rondgereden. Ze strooien snoep uit voor de kinderen, het doet ons aan de intocht van Sinterklaas denken.  In het nieuwe jaar worden ook de zondagse wandeltochten weer opgestart. Na een klein uurtje rijden arriveren we in Castala wat op ruim 600 meter ligt. We maken een mooie en stevige wandeling naar Los Lavaderos op zo´n 1200 meter hoogte. Het is flink klimmen over smalle paadjes met losse stenen, diepe afgronden en mooie vergezichten. We lunchen bij een oude mijn die tot de zestiger jaren actief was. Daarna een mooie afdaling terug naar Castala waar in een berghut een welverdiend biertje met tapa´s op ons wacht.