zondag 18 november 2012

Noto


Ondanks het aangename weer op Sicilië heeft Jacqueline een bijholteontsteking opgelopen, na twee weken snotteren gaat het weer wat beter en maken we een uitstapje naar Noto.

Noto staat bekend als de charmantste barokstad van Sicilië. De stad staat vol met kathedralen en paleizen met mooie barokke gevels voorzien van decoratieve details. De koepel van de San Nicolo kathedraal is in 1996 ingestort en inmiddels weer hersteld. Het Palazzo Duccezio, waarin het stadhuis is gevestigd, staat tegenover de kathedraal. De gevel met zijn mooie ronde bogen en zuilen is bijzonder.
 
 
 
 
 

 
 
Op de terugweg gaan we van de hoofdweg af en rijden door het binnenland. We komen langs boomgaarden vol sinaasappels en olijven. Ook zien we een veld met een distelachtig gewas wat we eerst niet herkennen maar dat artisjokken blijken te zijn.


olijvenoogst
 
Onze mooie route eindigt bij de oude stad Ragusa Ibla, waarop we een prachtig uitzicht hebben.


Wim heeft nog een paar klusjes gedaan, de olie ververst en filters vervangen van de motor, de koelkast geïsoleerd met piepschuim en de lekkage bij het luikje boven de kombuis opgespoord. De garage van het schuifdak lekt, dit wordt nog een lastig klusje want er zal een stuk teakhout vervangen moeten worden. Voorlopig is het luik met een zeiltje afgedekt.
We hebben ook weer een potluck gehad, dit keer heeft Jacqueline Spaanse gehaktballetjes gemaakt in een tomatensaus, een lekker tapas gerecht. Ze waren snel weg dus dat is een goed teken.
 


In Marina di Ragusa hebben we een pattiseria ontdekt met overheerlijke gebakjes. Vooral op zondag is het er druk, veel Sicilianen kopen er na de hoogmis een lekker taartje.


 
 
Het smaakt naar meer .............