donderdag 27 oktober 2011

Alvor – Vilamoura

Vanuit Alvor varen we naar Portimão waar we de eerste nacht voor anker gaan. Portimão wordt door veel cruiseschepen aangedaan en als we wakker worden schuift zo’n drijvend hotel aan ons voorbij.


ankerplaats Portimão

Na het ontbijt varen we naar de jachthaven waar veel Nederlanders liggen die hier in de winter blijven. Bij storm uit het zuiden lig je hier onrustig, de haven vinden we niet zo gezellig en het stadje en winkels zijn niet dichtbij. Portimão heeft een mooi strand, Praia da Rocha. De eerste dag gaan we naar het strand om te lunchen en de boulevard te verkennen. De tweede dag gaan we naar het oude stadsgedeelte. De stad Portimão heeft niet erg veel te bieden. Er is wel een mooi parkje met mooie azulejos die de geschiedenis van Portugal uitbeelden.De volgende stop is Vilamoura. Onderweg passeren we een prachtige rotskust en op sommige plekken zijn in de rotskust grotten waar een kleine boot geheel in verdwijnt.


Vilamoura is een luxe golfcomplex met veel hotels en appartementen en rondom de jachthaven is het een en al restaurantjes. In de haven liggen vooral veel grote snelle motorboten en wij vallen met ons stalen zeiljacht een beetje uit de toon. Het is inmiddels laagseizoen dus kunnen wij ook even meedoen aan dit decadente geweld.


We blijven hier ruim een week omdat we door twee opeenvolgende stormen niet uit kunnen varen. We liggen 12 kilometer van het vliegveld Faro verwijderd waar in de stormnacht een deel van het dak instort en de ramen van de vluchttoren sneuvelen. Ons schip ligt met dubbele lijnen vast en houdt zich goed.

Het probleem met de boiler blijkt nog niet opgelost. De heetwaterslang knalde weer van de boiler door de hoge druk, het blijkt dat de thermostaat niet afslaat en het overdrukventiel niet werkt. Uiteindelijk hebben we met hulp van Richard de thermostaat en het overdrukventiel vervangen. In een plaatsje direct naast Vilamoura hadden ze precies de juiste onderdelen op voorraad.

thermostaat en overdrukventiel


Nu de eerste herfststormen weer zijn uitgeraasd trekken we weer verder richting de Spaanse grens.