dinsdag 21 februari 2012

Desierto de Tabernas – Alpujarras en Cabo de Gata
Zondag´s wordt er weer gewandeld.


Dit keer gaan we naar Tabernas, 30 kilometer ten noorden van Almeria. Tabernas ligt in het Parque  Natural Desierto de Tabernas, grote delen van de regio Almeria zijn woestijngebied met door de zon geblakerd land vol cactussen, kale heuvels en uitgedroogde rivierbeddingen. 


Hier zijn in de jaren ´60 en ´70 diverse westerns gefilmd waaronder “Once upon a time in de west” en “The good, the bad and the ugly”.  Voor de ware liefhebber is er een themapark, met een mini-Hollywood waarin decors te zien zijn en westernscènes worden nagespeeld.


Wij houden het bij een wandeling en genieten van de spectaculaire omgeving.


Met ons huurautootje, een Fiat Panda, maken we een mooie  rondrit door de westelijke Alpujarras aan de zuidkant van de Sierra Nevada.  


Het is een mooie route door de bergen waarbij we diverse witte bergdorpjes passeren, waaronder het hoogste bergdorp van Spanje, Trevélez op 1650 meter hoogte.  Het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan. Dit dorp is beroemd om zijn gedroogde hammen. Het geheim van de in de lucht gedroogde hammen is het klimaat, droog en koud en het gebruik van zeezout. 


We wachten even voor een kudde geiten die de weg moeten oversteken. Het is een mooi gezicht hoe de honden de achtergebleven geiten bij elkaar drijven.Het is best koud in de bergen maar de amandelboompjes staan al volop in bloei.

Net voorbij Almeria ligt het natuurgebied Cabo de Gata. Het is een gebied met steile rotswanden en prachtige stranden.Er zijn zoutmeren waar flamingo´s fourageren.

We bezoeken de vuurtoren van Cabo de Gata, Vela Blanca (witte kaars) en een klein dorpje San José.


Later zullen we deze kust nog met onze schip passeren.  Aan de hekken zien we sloten hangen, geliefden zetten hier hun naam op en gooien de sleutels weg en brengen hiemee hun eeuwige liefde voor elkaar tot uiting. Wim is niet zo romantisch ingesteld,  jammer van zo´n mooi hangslot denkt hij.  
Ons huurautootje hebben we weer ingeleverd en we zijn weer aangewezen op de benenwagen en het openbaar vervoer.

We gaan ons nu op de laatste klussen storten zodat de Zephyr klaar is voor vertrek.