zondag 12 februari 2012

Granada

Na ons bezoek aan Nederland hebben we op het vliegveld van Malaga een auto gehuurd om nog wat uitstapjes te maken in de omgeving. We gaan een paar dagen naar Granada om het middeleeuwse Alhambra, Wereldcultuurerfgoed van de Unesco, te zien.

Ons hotelletje in Granada is midden in het centrum en als we ´s morgens vroeg op pad gaan is het berekoud. Granada ligt op 700 meter en dat is te merken aan de temperatuur, -3 graden geeft een thermometer aan, de fonteinen zijn bevroren.  Het Alhambra is een ommuurd complex met een prachtig Moors paleis, het Palacios Nazaries, de burcht Alcazaba en het Generalife, dit was het zomerpaleis van de sultans met mooie tuinen en fonteinen.  Het Palacios Nazaries heeft drie mooie binnenplaatsen waarvan de Leeuwenhof de mooiste is met de leeuwenfontein. De patio is omgeven met arcaden, in totaal 124 zuilen en prachtige plafonds ´honingraatkoepels´.  
Vanaf de wachttoren van het Alcazaba hebben we een schitterend uitzicht over de stad en de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada.De stad heeft een mooie kathedraal en een Moorse wijk Albaicin, een wirwar van steile straatjes en een mooi uitkijkpunt met zicht op het Alhambra.