woensdag 4 april 2012

Almerimar – Alicante

We worden uitgezwaaid door de bemanning van Hotel Juliett en Pescador.



Onze eerste zeilreis van dit seizoen verloopt voorspoedig en na 23 uur komen we aan in Cartagena. Onderweg krijgen we nog even bezoek van een paar dolfijnen.  Cartagena ligt verscholen tussen rode hoge steile kliffen.


Cartagena is een oude marinestad en er ligt nog steeds een marinevloot.  We blijven hier bijna twee weken doordat er een harde noordenwind blaast. Het is een gezellige stad en zowel het oude als nieuwe gedeelte is opvallend schoon.




30 Maart varen we naar Torrevieja waar we door onze vroegere overburen uit Beesd, die 10 jaar geleden naar deze omgeving zijn verhuisd,  worden opgehaald en hun mooie woning met zwembad bekijken en gezellig bijkletsen.
Na 3 dagen varen we verder naar Alicante.  De skyline van Alicante wordt gedomineerd door het Kasteel Sante Bárbara dat hoog boven op een heuvel ligt. Gelukkig hebben ze in de rots een lift gebouwd wat ons een hele klim bespaart.



Het is de week voor Pasen en in deze Lijdensweek, Semana Santa, worden er overal in Spanje indrukwekkende processies gehouden.  Ook hier in Alicante zijn er de hele week processies. Er zijn zo´n dertig religieuze broederschappen en gildes in Alicante. Ze gaan gekleed in een boetegewaad, waarvan kleur en uitvoering verschillen en zij dragen grote houten beeldengroepen door de straten van de stad.  De Lijdensweg, Jesus aan het kruis en de maagd Maria worden op grote zware baren,  versierd met bloemen en kaarsen,  gedragen door wel 40 mannen en vrouwen.  Achter elke groep loopt een muziekcorps en alles gaat volgens een bepaald ritme om de zware beelden door de straten te loodsen.



















Het oude stadsgedeelte Santa Cruz heeft steile straatjes en hier staat de San Nicolas Kathedraal van waaruit vele processies vertrekken.  





















In het Museu de Fogueres  zijn poppen bewaard gebleven die te mooi waren om te verbranden bij het grote feest rond 24 juni, Festival Hogueras de San Juan.
















In de stad is een grote overdekte markthal waar verse vis, groente en vlees wordt aangeboden. Wat zullen we vanavond eens eten, varken of schaap?



Alicante heeft een van de mooiste boulevards van Spanje, de Explanada d’Espanya. De boulevard is door palmen overschaduwd en heeft een mooi plaveisel van kleurig mozaïek in een golfpatroon. Er zijn mooie zandstranden en zo te zien begint het toeristenseizoen weer een beetje op gang te komen.