vrijdag 8 juni 2012

Palma de Mallorca – Cala Tarida (Ibiza)

In Palma hebben we een waterfilter gemonteerd. Het water in Spanje smaakt erg naar chloor en met dit koolfilter is het water weer te drinken, zodat we geen flessenwater meer hoeven te kopen en te sjouwen.


Het weer in Palma was even van slag, veel wind, onweer en zelfs een flinke hagelbui.Na 8 dagen vertrekken we uit Palma de Mallorca. We ankeren in Cala Portals een mooie baai met prachtige rotspartijen aan het begin van de baai van Palma.De volgende ochtend vertrekken we om 7.00 uur op weg naar Ibiza, een tocht van 54 mijl. De vuurtoren van Punta de Cala Figuera heeft  geen horizontale maar diagonale zwarte strepen, lastig klusje om te schilderen.

´s Ochtends vroeg is er nog weinig wind maar na een paar uurtjes kan de motor uit en kunnen we zeilend onze tocht vervolgen. Er staat een mooi windje, Zephyr loopt lekker en de windpilot stuurt ons richting Ibiza. Onderweg krijgen we nog bezoek van een zwaluw die probeert het roer over te nemen. Het beestje is aardig uitgeput en wil steeds naar binnen vliegen. Uiteindelijk, na vier uurtjes rusten en een paar proefrondjes rond de boot vervolgt het vogeltje zijn weg van Ibiza naar Mallorca. Geen goede keus want inmiddels is Ibiza dichterbij.


Na een tocht van 11 uur ankeren we in de mooie Cala Portinatx dat aan de noordwestkust van Ibiza ligt. Aan het einde van de Cala is een mooi strand waar het gezellig druk is. Het water is ook hier weer kristalhelder en we zien het anker op 6 meter diep in het zand ingegraven liggen.De noordkust van Ibiza is erg ruig en prachtig om langs te varen. Onze volgende stop is Puerto de San Miguel.San Antonio de Portmany is de op een na grootste plaats op Ibiza, het ligt aan een grote baai die een natuurlijke haven vormt. Het is een erg toeristische plaats met mooie stranden, hotels en een druk uitgaansleven. De toeristen zijn voornamelijk Britten die onder andere voor het beroemde uitgaansleven van Ibiza komen. Ze zijn voorzien van grote tatoeages, uitdagende  kleding en kapsels. Op de boulevard ontdekken we het ei van Columbus.

Met de bus gaan we naar Eivissa, de hoofdstad van Ibiza en bezoeken de oude bovenstad welke op een heuvel ligt. De Dalt Vila is een oude ommuurde stad met toegangspoort. Binnen de muren zijn nauwe straatjes, cafés, restaurantjes en op het hoogste punt staat een kathedraal.

We vervolgen de westkust van Ibiza en ankeren in Cala Tarida, waar we ook Richard en Judith weer treffen. We ankeren voor het strand en kunnen heerlijk zwemmen in het heldere water.  ´s-avonds gaan we uit eten in een leuk restaurantje op het strand en genieten we van een prachtige zonsondergang.1 juni varen we richting Formentera en passeren Illa es Vedrà.


De noordkust van Ibiza heeft op ons een overweldigende indruk achtergelaten, een prachtige kust, mooie baaien met kleine stranden en kristalhelder water.