donderdag 4 april 2013

Sicilië

Het garagedak van het schuifluik dat lekte is inmiddels gerepareerd. Met een multimaster is het dak uitgezaagd, een nieuwe watervaste multiplex plaat er ingelijmd, het teak er weer bovenop gelijmd en de naden ingerubberd met Sikaflex. Daarna hebben we de teakranden van de opbouw kaalgeschuurd en in de houtolievernis van Epifanes gezet. Het is mooi geworden en we kunnen weer met een gerust hart op de opbouw staan. Ook het luikje boven de kombuis is nu lekvrij na een nieuwe kitbeurt. Al met al is Wim er weken mee bezig geweest en kregen we gelukkig deskundige hulp van Roy, een ras-Amsterdammer uit de Jordaan.


Aan het eind van het vaarseizoen hadden we al in de gaten dat de accu´s erg snel ontlaadden. Zo gauw de zon onder gaat en de zonnepanelen niet meer laden loopt de spanning te snel terug. We liggen nu aan de walstroom maar als we straks weer volop gaan ankeren moet dat wel in orde zijn. Inmiddels zijn er twee nieuwe accu´s geplaatst. Deze zitten onder de vloer en op een lastig bereikbare plek. Het accumannetje heeft waarschijnlijk nu nog pijn in z´n rug.

Met een grote groep schepen hebben we een tuiger uit Malta ingehuurd die de mast en verstaging heeft gecontroleerd. Alles is goedgekeurd en dat is wel prettig om te weten als we straks weer onderweg zijn.


Italië is een katholiek land waar veel heiligen geëerd worden. Zo is in Marina di Ragusa ter ere van de heilige San Giuseppe een processie en vuurwerk.

 
 

In Scili is het festival  "Cavalcata di San Giuseppe". We gaan er ´s avonds heen met een bus vol yachties. Het is een parade van met bloemen versierde paarden en er worden in de straten vuren ontstoken en eten klaargemaakt. Er worden grote hoeveelheden vlees gebarbecued en in grote potten wordt buffelmelk gekookt waar ricotta van gemaakt wordt.
 

 
We hebben het nog steeds naar onze zin hier op Sicilië, het eiland van de bloedsinaasappels, de buffelmozzarella, aubergines en het heerlijke ijs. Het blijft hier genieten van het mooie landschap, de barokke steden met de mooie balkonnen welke stuk voor stuk een kunstwerk zijn.

elke ochtend een vers sapje
 

Gelateria

Buffel 

En als het weer eens hard waait ................ dan komen de aquarel spullen weer tevoorschijn.