maandag 9 september 2013

Poros

 

Poros is een eiland dat niet ver van Athene ligt. We liggen aan de kade afgemeerd en het is elke dag een komen en gaan van charterboten met als thuishaven Athene. Er komen ook veel veerboten naar het eiland en die veroorzaken veel golfslag aan de kade. We liggen achter ons anker met het achterschip naar de wal. Vrijdag zien we een groene catamaran ferry in de verte aankomen met grote snelheid en enkele minuten later liggen de jachten te stuiteren aan de kade. Wij zijn druk in de weer met fenders om schade te voorkomen, echter de loopplank schiet door de wilde bewegingen weg en ramt de servicepaal voor water en electra.

 

De havenpolitie wordt erbij gehaald en ik moet me melden op kantoor met de scheepspapieren. Alles wordt gekopieerd en ik moet een schriftelijke verklaring afleggen. Ik stel dat de veerboot verantwoordelijk is en dat geeft de nodige discussie. We zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen. Gelet op de hoeveelheid ambtenaren en papieren op het kantoor is de kans groot dat ons dossier zoek raakt.

Poros is een gezellig plaatsje, aan de kade stinkt het helaas naar de riolering. Zwemmen is  hier dan ook niet aan te raden. We ontmoeten ook weer diverse boten die we kennen van Marina di Ragusa, waaronder de Thala, waarmee we een avondje mexican train spelen. Melanie wint met overmacht.

 

Met een voetveer kun je naar de overkant waar een Lidl is. Jacqueline en Melanie gaan op pad en komen met volle tassen terug. De wijnvoorraad en ander lekkers is weer aangevuld want ja je denkt steeds dat op het volgende onbekende eiland geen eten te koop is.












Ook de water en dieseltanks worden afgetopt. Diesel wordt hier met een kleine tankwagen geleverd, wat wel zo makkelijk is

 

We hopen morgen te vertrekken naar de Cycladen.