vrijdag 6 mei 2011

Laatste klusssen Spaarndam

Ondertussen zijn we bijna vier weken in Spaarndam, tijd om verder te trekken, voor we het weten roesten we daar vast. Spaarndam is een gezellig dorpje met een rijke historie.


Bij scheepswerf de Rietpol heerst een gemoedelijke sfeer. We hebben een AIS-transponder en plotter geïnstalleerd. De plotter is een soort TomTom voor op het water en via de AIS worden de scheepsgegevens van de grote schepen op de plotter geprojecteerd. De AIS transponder zendt tevens onze scheepsgegevens uit zodat we voor de beroepsvaart ook zichtbaar zijn bij slecht zicht.
Onze elektriciteitsvoorziening is verder verbeterd, we hebben nu drie zonnepanelen en een windgenerator. Een koel biertje is hiermee verzekerd.
De buitenboordmotor van 3,5 PK vonden we iets te zwaar om over de reling aan te geven aan degene die in de bijboot staat, zeker als het door de golven wiebelt is de kans groot dat bemanning en buitenboordmotor in het water belanden. Aldus hebben we een demontabele laadboom gekocht, de buitenboordmotor komt nu in een takel te hangen.

Onze auto hebben we op de valreep  nog kunnen verkopen. Via marktplaats wou het niet lukken. Een briefje “te koop” achter de ruit bracht uitkomst. Nu het huis verhuurd is, de auto verkocht is en de klussen op de werf zijn afgerond zijn we echt los.

Ondertussen hebben we nog diverse bezoekjes gehad van vrienden. Afscheid nemen  blijkt moeilijk en dat geldt ook voor de achterblijvers. De voorraad boeken, drop en andere Hollandse lekkernijen zijn aangevuld.