donderdag 19 mei 2011

Middelburg - Oostende

Via Vlissingen, Breksens en Blankenberge zijn we naar Oostende gevaren. In Breskens hebben we het visserijmuseum bezocht. Daar is een collectie vissersschepen tentoongesteld welke door de vader van Wim zijn gebouwd.


          

In het clubhuis van Breskens hebben we een afscheidsborrel gehouden voor familie. Het was heel gezellig. Na een paar dagen Breskens wilden we verder, maar het weer werkte niet echt mee. Dinsdag in alle vroegte vertrokken we met de laatste ebstroom richting Blankenberge. De wind was zuidwest 5 Bf., wind tegen stroom. Het was een hobbelige tocht, volgens de kaart passeerden we de “Paardenmarkt” en dat was te merken, de Zephyr leek wel een hobbelpaard op de kermis. Dit alles was te veel voor de maag van Jacqueline en zodoende werden de vissen gevoerd. Eenmaal in de haven van Blankenberge was dit weer gauw vergeten en konden we genieten van een lekkere lunch in het zonnetje.


          


In Oostende wordt de was gedaan. De havenmeester: ”kijk schat dit muntje is voor de wasmachine en het andere muntje is voor de droger. Jacqueline: “Dat moet lukken want die grote munt past niet in het kleine gleufje van de wasmachine”. Havenmeester: “Het komt helemaal goed met jou schat!”
We zijn weer helemaal bij, de was is gedaan, op naar Frankrijk.