vrijdag 19 augustus 2011

La Coruña


We zijn alweer een week in La Coruña. De jachthaven ligt in het centrum en de stad is heel gezellig. Het is 100 meter lopen naar het grote stadsplein, Plaza de Maria Pita, waar elke avond live muziek is. In het oude gedeelte van de stad zijn gezellige straatjes met veel winkels en terrasjes. Typisch voor deze streek zijn de wit omlijste, beglaasde erkers (miradores). De oude vestingstad, de Casco Viejo, met zijn nauwe straatjes, de 12e eeuwse Iglesia de Santiago en kleine beschaduwde pleinen is een bezoek waard.




























Er liggen hier nog meer Nederlandse schepen. Met Peter en Yvonne van de Ilja gaan we uit eten, we willen de Spaanse Paella proeven. Nou die smaakt prima!












Ook grotere schepen doen La Coruña aan. La Coruña is een belangrijke havenstad. Er komen ook grote cruiseschepen en zij meren direct naast de jachthaven aan.



Met Jacqueline haar teen gaat het al beter. Het valt gelukkig allemaal mee en ze past weer in haar schoenen. In Spanje is het goedkoop winkelen en het is overal Rebaja (= uitverkoop). Jacqueline is op zoek naar leuke sandalen, het aanbod is groot en ze kan niet kiezen.



De Spanjaarden houden wel van een feestje, we gaan op de muziek af en belanden op een feestterrein waar bij de ingang een groot spandoek hangt met “Fiësta de la Serveza” (bierfeest) We wanen ons in Duitsland. Overal grote pullen bier, bratwurst, spare-ribs op een grote bbq en natuurlijk zuurkool. In de grote tent lange tafels en het is er mudjevol. Op het podium een Tiroler band en een groot spandoek “Octoberfeste”  hmm…… en dat in augustus in Spanje?
We aanschouwen even deze gekte en houden het dan voor gezien en gaan naar het grote stadsplein waar ook een optreden is, dat is meer onze smaak.


We zijn in Galicië het land van Astrix en Obelix die de Romeinen verslaan.





















Het is moeilijk om los te komen van La Coruña, maar na een week gaan we weer verder naar het zuiden.