maandag 14 april 2014

Vertrek Finike

Vanuit Finike is een wandeling georganiseerd naar Chimaera. Uit de berg van Chimaera komt methaangas welke ontvlamt in de lucht waardoor vuurtjes uit de grond komen.  Aan dit natuurverschijnsel is de mythe verbonden van het vuurspuwende monster dat op deze plaats sneuvelde door toedoen van de Lycische held Belerophon, gezeten op zijn gevleugelde paard Pegasus.  Eenmaal op de berg aangekomen zijn de meesten wat teleurgesteld, het vuurspuwende monster doet het vandaag rustig aan, maar bijzonder is het wel.


In de porthole wordt een expositie georganiseerd van de kunstwerken die door de de diverse bemanningsleden zijn gemaakt.
Voor dat we vertrekken is het nodige onderhoud gedaan. Zo is het reddingsvlot gekeurd en zijn de distributieriem, v-snaar en impeller van de motor vervangen. Han van de Esperanza was zo aardig om in het koude water  onze schroef en het wieltje van het log schoon te maken. Ook is hij in de mast geweest  en heeft de windex in de mast weer gangbaar gemaakt  en  de verstaging  gecheckt.
De belangrijkste klussen zijn afgewerkt en vandaag 14 april 2014 verlaten we de haven van Finike om de Turkse kust te verkennen.  Bij het verlaten van de haven worden we uitbundig uitgezwaaid en uitgetoeterd.

zwaaien en toeterendaar gaan we (foto gemaakt door Willem)