zaterdag 5 april 2014

Weer terug in Finike

Het is deze winter stil geweest op ons blog omdat we in Nederland waren.  29 Maart zijn we weer naar Finike afgereisd. Via de yahoo.groep van de haven van Finike hebben we een oproep geplaatst om een taxi te delen vanaf het vliegveld van Antalya naar Finike. De bemanning van de Wing reist per toeval met hetzelfde vliegtuig  en zodoende kunnen  we de dure taxirit delen.  We zijn blij dat we heelhuids in Finike arriveren, de taxichaufeur rijdt  hard en bij voorkeur midden op de weg en als hij met zijn gsm belt slingert de auto over de weg. Hij houdt  nog even een pitsstop om te roken, wij benutten deze stop om even de benen te strekken en een fotootje te maken.

foto gemaakt door Willem, hij staat links onder op de foto

Op de haven worden we door een heleboel bekenden begroet, dat is wel leuk. Het weer is lekker, begin 20 graden, in de middag staat er een paar uur een stevige wind die het wat frisser maakt. Achter ons op het Taurusgebergte zien we nog wat sneeuw liggen op de toppen.

sneeuw op de bergen en ruim 20 graden in de haven

Voor Willem, onze buurman, is de zon al te heet en hij doet zijn middagdutje onder zijn trui.

zo verbrand je niet in de zon

Het is wel even wennen na 4 maanden op de wal en de luxe van een huis maar inmiddels is het al weer heel vertrouwd. De klussenlijst wordt weer onder handen genomen maar er is ook tijd voor gezellig buurten bij andere boten.

De lieren worden schoongemaakt en opnieuw gesmeerd

Zaterdag gaan we naar de  weekmarkt en komen met tassen vol boodschappen terug. Op de markt eten we een  Turkse pannenkoek (gözleme)  met spinazie en feta.

Wilt u proeven?

Een pondje lekkere noten

Forel voor op de bbq

De pannenkoeken worden gebakken


en opgegeten


Plein in Finike