zondag 20 april 2014

Kekova Roads

Vanuit Fineke varen we naar Kekova Roads, er is weinig wind en de motor doet het werk. Kekova is een eiland van vier mijl lang dat evenwijdig aan de kust ligt en beschutting biedt aan de vaarweg genaamd Kekova Roads. Verder landinwaards is de baai van Üçağiz waar we ankeren. In het dorpje staat een mooie sarcofaag.

Langs deze kust loopt de wandelroute het Lycische voetpad dat vanaf Fethiye naar Antalya loopt. In de omgeving van Üçağiz zijn een paar mooie wandelingen te maken. We pompen de bijboot op en peddelen naar de wal waar we onze wandelschoenen aantrekken voor een wandeling naar Kaleköy bij het antieke Simena.De route loopt over het terrein van een werfje waar veel houten Gullets ( traditioneel Turks zeilschip) staan voor onderhoud.
Onderweg naar boven zien we overal sarcofagen.We klimmen naar de Johanniterburcht waar we een mooi uitzicht hebben.
In de haven van Üçağiz  liggen veel  houten rondvaartboten die tochtjes aanbieden naar  de antieke stad Simena en de ´gezonken stad´ die door een aardbeving onder water is verdwenen. Wij gaan mee met een oud vissersbootje en laten ons een uurtje rondvaren.

Langs de kust staan vele graftombes en bij het plaatsje Kaleköy staat een Lycische sarcofaag in het water.


en nog meer sarcofagen
Onze tweede wandeling gaat langs de kust een stukje richting Aperlai aan het einde van de baai. Het is echter een moeilijk begaanbaar pad, het is meer klimmen en klauteren dan wandelen. Nauwe doorgangen tussen scherpe rotsen en stenen. Na ruim een uur pauzeren we even en lopen terug naar het dorpje voor nog wat inkopen.wandelpad

tijd voor iets lekkers


Ook de Esperanza ligt hier en samen met Han en Carla maken we nog een mooie wandeling.


We liggen hier nu al bijna een week en het uitzicht verveelt nog steeds niet. ´s Middags is er een stevige wind en om een uur of zeven ´s-avonds gaat de stekker er uit en wordt het muisstil in de baai tot en met de volgende ochtend. ´s-Nachts is het helder en staat de hemel  vol met sterren.