zondag 6 mei 2018

Kilada - Poros

Zondag 22 april vliegen we van Eindhoven naar Athene. Onderweg van Athene naar Kilada passeren we prachtige velden met klaprozen en de oleander en bougainville staan volop in bloei.
De opbouw en dek zijn afgelopen winter geschilderd en het teak is grotendeels vernieuwd. Zephyr glimt ons tegemoet en staat er als nieuw bij. Vrijdag 27 april wordt ze in het water gezet.
We blijven nog een paar dagen in Kilada aan de kade liggen voor motoronderhoud en het vaarklaar maken van het schip. Aan de kop van de steiger meert elke dag een vissersboot af. Op een dag worden er een grote partij tonijnen gelost en krijgen we een grote portie verse tonijn, we eten er drie dagen van.
We raken al een beetje ingeburgerd in Kilada en beginnen het dorpje steeds meer te waarderen. Vrijdag 4 mei gaan dan toch de trossen los voor onze eerste tocht naar Ermioni. Ermioni ligt tegen een heuvel opgebouwd wat goed te zien is als we de haven naderen. Er zijn maar weinig ligplaatsen in de haven, maar we vinden zo vroeg in het seizoen nog een plekje. We liggen direkt voor een bakker en vers brood en een heerlijke sinasappelcake is onze beloning de volgende ochtend.
Zaterdag 5 mei varen we naar Poros, onderweg passeren we de nauwe doorgang van de needles of Tselevina. In de rotsen herkennen we het gezicht van een Griekse god, hij is ons gelukkig goed gezind.