woensdag 7 september 2011

Portosin – Combarro

In Portosin doen we nog wat boodschappen, werken onze mail bij en varen weer terug naar Muros waar we ankeren. De volgende dag verlaten we Ria de Muros en zeilen naar Ria de Arousa. Voor de ingang van Ria de Arosua ligt een eiland Isla Salvora en een hoop rotsen. Er is een nauwe doorgang tussen de rotsen door maar wij kiezen er voor om rond de rotsen en het eiland te varen.


We willen naar het plaatsje Cabo Cruz maar eenmaal aangekomen ziet het er niet leuk uit. We varen een eindje verder door en net voor het donker ankeren we in de baai Ensenada de Barrana achter de mosselplatforms. De andere ochtend blijken we voor een prachtig strand te liggen en besluiten hier nog een dagje extra te blijven.

Onze volgende stop is Vilagarca, dit  is een grotere plaats en onze reisgids is er positief over. Vilagarcia valt ons wat tegen. We zijn waarschijnlijk verwend met al die mooie oude Galicische stadjes en dorpjes. Na aankomst gaat het regenen, na twee dagen klaart het op en vertrekken we naar Cambados. Bij Cambados kunnen we enkel een halve mijl voor de haven ankeren omdat de haven te ondiep is. Onderweg zien we weer dolfijnen en het blijft leuk als ze rond de boot spelen. Eenmaal ten anker peddelen we naar de Ilja gewapend met een fles Cava. De volgende dag gaan we met de bijboot en onze buitenboordmotor naar de haven van Cambados.
Cambados is een authentiek Galisisch plaatsje met veel nauwe steegjes, pleintjes en op de boulevard staan grote palmbomen.
Cambados is een vissersplaats. Bij laagwater wordt het druk op de slikken, de inwoners van Cambados gaan dan massaal op zoek naar zeevruchten.


Vanuit Cambados zeilen we met een mooi windje naar Ria de Pontevedra, achter in deze ria ligt het plaatsje Combarro. Het oude gedeelte van dit vissersdorpje is mooi gerestaureerd. Er staan hier veel hórreos , dit zijn voorraadschuurtjes op palen. De palen zijn zo gemaakt dat ongedierte niet bij de voorraad kan.
In Cambarro lunchen we op een terrasje, met uitzicht op de Zephyr. Een erg rijk gevoel.Met de bus bezoeken we Pontevedra, een van de aantrekkelijkste steden van Galicië. Er is een historisch centrum met oude kerken, adellijke huizen uit vervlogen tijden en gezellige pleintjes. We bezoeken Iglesia de la Peregrina, een kleine barrokkerk met een halfronde voorgevel. De kerk is gewijd aan Maria, die in de gedaante van een pelgrim beschermvrouwe van Pontevreda is.
In de stad zien we mooie gevelstenen en op bijna elk plein staat een Keltisch kruis.